Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до министър-председателя по

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до министър-председателя по
Коментари Харесай

Шефът на БНР: Защо убиват радиото?

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до министър-председателя във връзка намаляването на бюджета на Радиото с близо 450 000 лв., стимулирано с държавни разноски поради пандемията, заяви нацианалното радио.

В същото време е утвърден трансфер към Българската национална телевизия от 20 милиона лв. за покриване на просрочени отговорности и трансфер към Българската телеграфна организация от 2 750 000 лв..

Андон Балтаков дефинира сходна политика по отношение на БНР като " тенденциозна и преднамерена ".

Генералният шеф на БНР предизвестява, че намаляването на средствата за финансови разноски заплашва да сложи Радиото в несъответстваща за обществото позиция, защото ще забави цифровото развиване и обновяването на техниката за лъчение.

Генералният шеф на БНР прикани новите народни представители да погледнат съществено медийния климат и метода, по който са провеждат, финансират се и се ръководят БНР и Българска национална телевизия.

" Докато имаме този византийски, витиеват метод по метода, по който се образува бюджетът на БНР, малката врата за сходни дейности, в която държавното управление може да влезе в къщата и да каже " дайте ми толкоз пари, ето ви толкоз пари ", постоянно ще бъде отворена ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР